Početna

O nama

Proizvodi

Utisci i iskustva

Kontakt

Organski program

Evidentno je danas da na mreži dominira veliki broj komercijalnih domena, koji se bave sličnom tematikom. Puno je proizvoda na bazi lekovitog bilja. Neki su delimično, a neki potpuno tehnološki obrađeni. Ponuda je jako velika , raznolika i količine praktično neograničene.

Razlika između nas i svih ostalih je u tome što su naši proizvodi spravljeni isključivo od

samoniklog biljnog materijala

koji se sakuplja u netaknutoj prirodi. Nemamo masovnu proizvodnju i naši proizvodi ne sadrže nikakve sintetički stvorene hemijske materije koje mogu narušiti ljudsko zdravlje. Svi naši proizvodi su originalni i

100% prirodni

Trka za profitom je na žalost zahvatila i ovu tradicionalno zatvorenu oblast ljudske delatnosti, koja je bila rezervisana samo za mali broj vrsnih poznavalaca lekovitog bilja. Svedoci smo razvoja prave industrijske grane koja se bavi preradom lekovitog bilja, koje dolazi iz svih delova sveta. Proizvodnja ovih suplemenata je danas masovna, što povlači činjenicu da je i proizvodnja sirovinske baze takođe masovna.

Mišljenja smo da se savremenim plantažnim uzgojem lekovitog bilja danas dobija sirovina koju nikako ne bi smeli nazvati lekovitom.

Profit je osnovni pokretač masovne proizvodnje. Što veći prinos, na što manjem prostoru – veća je dobit. To je praktično neizvodljivo bez primene savremene agrotehnike. Primena pesticida, mineralnih hraniva i veštačkog navodnjavanja je danas nezaobilazni faktor u proizvodnji lekovitog bilja u svetu. Ostaci pesticida, aditivi iz preparata, teški metali, nitriti i druge potencijalno kancerogene materije prisutne su danas i u lekovitom bilju u istoj meri kao i kod povrtarskih i ratarskih kultura.

Takođe, kupcu niko ne garantuje da se u nekom tehnološki obrađenom biljnom preparatu (tableta) ne nalazi sintetičko hemijsko jedinjenje (lek) dizajnirano da otklanja određene tegobe, a koje je zbog svojih neželjenih i opasnih efekata po zdravlje korisnik upravo želeo da izbegne uzimanjem biljnog suplementa.

Unošenjem tabletiranog ili kapsuliranog proizvoda mi istovremeno unosimo čak nekoliko hemijskih jedinjenja koja mogu štetiti organizmu (aditivi koji tehnološki obrađen biljni materijal drže u stabilnom stanju do momenta upotrebe).

Razlike u koncentracijama određenih lekovitih sastojaka između plantažno uzgajanih i samoniklih biljaka iz prirode su drastične, i kreću se u rasponu od 1 : 5 do čak 1:20, u korist samoniklih lekovitih biljaka

Proporcionalno sastavu lekovitih sastojaka trebalo bi da stoji i ostvareni efekat na organizam (ukoliko preparat ne sadrži još neki „dodatak“ naravno). Ako uzmemo u obzir razliku u sadržaju lekovitih sastojaka i na to dodamo rizike koje smo napred naveli, jasno je da se vrednost samoniklog lekovitog bilja ne može ni porediti sa industrijski prerađenim biljnim „lekovitim“ materijalom koji je danas u širokoj upotrebi.

Danas je profitabilnije uvoziti jeftinu sirovinu sumljivog porekla, iz Azije i suplemente (koji otklanjaju svaku moguću tegobu), iz Amerike i Evrope nego se baviti branjem, otkupom i preradom domaćeg samoniklog bilja. Profit je uzrok što se u sve većem broju „biljnih“ preparata pojavljuju sintetički lekovi koji otklanjanju određene tegobe. Profit je i glavni krivac što je čuveni Ruski čaj (Epilobium angustifolium)samonikla biljka, zamenjena plantažno uzgajanom Čajnom biljkom (Camelia sinensis), a koja se i dan danas u prodavnicama čajeva, beskrupulozno služi njegovim imenom. Trka za profitom preti da sasvim diskredituje one prave lekovite vrednosti samoniklog bilja koje su naši preci hiljadama godina koristili za očuvanje zdravlja i vitalnoati. Kada se to dogodi, bićemo u potpunoj zavisnosti od tablete, odvojeni od prirode i prepušteni hemiji.

Ovde smo videli našu šansu, koju nastojimo da realizujemo.

Srbija je kao što je poznato jako bogata kvalitetnim samoniklim lekovitim biljem. Odlučili smo se da tržištu ponudimo ograničene količine originalnih prirodnih proizvoda koji su sakupljeni na teritoriji Srbije, daleko od bilo kog izvora kontaminacije. Pored lekovitog bilja, tu su i neke od najpoznatijih lekovitih medicinskih gljiva kao i nekoliko jestivih i začinskih gljiva koje se tradicionalno koriste u našoj i Evropskim kuhinjama. Svi proizvodi su isključivo ORGANSKI, prirodno su konzervirani i ne sadrže nikakve nespecifične hemijske materije. Unapred se ograđujemo , jer nećemo moći da udovoljimo svim zainteresovanim članovima kluba zbog količina koje su ograničene.

PSIHOLOŠKE TEME

U cilju opšteg psihičkog zdravlja nacije koje nije baš na zavidnom nivou slobodni smo da ponudimo neke sasvim nove ideje na polju DEPRESIJE, psihički uzrokovane IMPOTENCIJE , i BRAKA odnosno bračnih odnosa.

Vodeća smo Balkanska zemlja po broju samoubistava, rastavljenih brakova i potrošnji raznih pomoćnih sredstava za podizanje „operativnog sistema“.

Obzirom da medicina depresiju „leči“ tabletama, da se impotencija „rešava“ kupovinom „afričke šljive, i da bračni savetnici uglavnom konstatuju već duboko narušene bračne odnose (kad je već sve gotovo), nije ni čudo što nas je svake godine za cca 30.000 manje.

Stav zvanične psihologije po pitanju samoubistva – suicida je “ za to iracionalno stanje nema racionalnog objašnjenja“.

Ima ga i to kako ga ima

Racionalno objašnjenje postoji i za suicid, i za depresiju, i za psihički indukovani impotenciju, a pogotovu za „nespecifična“ ponašanja supružnika u braku. Zašto te racionalne razloge kriju od nas, i kljukaju nas tabletama umesto edukacije , nije teško pogoditi.

Profit koji farmaceutska industrija ostvaruje prodajom antidepresiva i drugih lekova za smirenje koji se koriste u porodicama gde su odnosi uveliko poremećeni, je enormno visok, i u stanju je da zatvori oči i najmoralnijim eminentnim stručnjacima na polju psihologije .

Ali, što je mnogo, mnogo je, pa i za nas Srbe.

Svakoga dana u Srbiji četvoro njenih građana izvrši samoubistvo, od toga u Vojvodini na svakih 17 sati jedna osoba digne ruku na sebe. Svi oni u 99% slučajeva su koristili antidepresive u pokušaju da pronađu izlaz iz depresije, ali na žalost bezuspešno. Šta reći ?

Statistika još kaže da se u Beogradu trenutno svaki četvrti brak razvede, i da brak danas prosečno traje 12,8 god. Poražavajuće za jednu malu zemlju čija se tendencija smanjivanja broja stanovnika nastavlja. Pritom ni u jednoj knjižari u Srbiji nećete naći ni jednu knjigu, uputstvo ni brošuricu koja obrađuje odnose između supružnika u braku.

Naš primarni cilj je da ovo postojeće stanje što pre promenimo. Da što više ljudi upoznamo sa novom Racionalnom teorijom koja na jedan sasvim jednostavan i prirodan način pomaže u prevazilaženju gore navedenih problema, koji su od životne važnosti kako za obične ljude tako i za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Svako ko postane član kluba, moći će da koristi potrebne segmente našeg znanja i iskustva koja su mu potrebna, i vrlo brzo će osetiti pozitivne rezultate – bez tableta, seksualnih pomagala i bračnih savetnika , naravno.